Terug naar overzicht


BIAX heeft zich versterkt!


10 oktober 2013

Met ingang van 1 september hebben wij ons team flink versterkt met de toetreding van Frederike Verbruggen.

Wie is Frederike Verbruggen?
Frederike heeft in de paleoecologie al zeer duidelijk haar sporen achtergelaten, maar voor wie haar nog niet kent, volgt hier een beknopt CV.

Frederike heeft biologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, alwaar zij de specialisatie biogeologie cum laude afrondde in 2005. Zij studeerde af op diverse microfossielen uit diverse tijdsperioden in diverse delen van de wereld, zoals holoceen en laatglaciaal pollen uit Frankrijk, pollen van het Paleoceen uit de Verenigde Staten en foraminiferen uit Italië in het Mioceen.
Na haar studie heeft ze als onderwijscoördinator bij de Faculteit Geowetenschappen en als onderzoeker bij de Faculteit Biologie gewerkt. Aansluitend begon ze aan haar promotieonderzoek, waarbij ze een nieuwe methode heeft ontwikkeld voor klimaatreconstructies met behulp van zuurstofisotopen in kopkapsels van larven van fossiele dansmuggen (chironomiden). In Februari 2010 verdedigde ze haar proefschrift met succes.
Als specialist pollen, botanische macroresten en chironomiden heeft Frederike haar loopbaan vervolgd bij ADC ArcheoProjecten en haar eigen bedrijf A-PEX archeobotanie, alwaar zij het archeobotanisch onderzoek uitvoerde van diverse archeologische onderzoeken. Op 1 september is zij vennoot van de maatschap BIAX Consult geworden.

Wij zijn heel blij met onze nieuwe Maat!