Terug naar overzicht

Palynologisch onderzoek aan een greppel en twee waterkuilen uit de volle middeleeuwen bij de Edgard Tinellaan te Aartselaar

Rapportnummer 1352 | Publicatiedatum 31 december 2020
Auteur Lammertsma, E., & F. Verbruggen

Download rapport  Download rapport


Naar aanleiding van geplande woningbouw tussen de Edgard Tinellaan en Emiel Hullebroecklaan te Aartselaar is in februari 2020 archeologisch onderzoek verricht door VUhbs archeologie. Hierbij zijn onder andere verschillende sporen van een mogelijk erf uit de volle middeleeuwen aangetroffen, zoals paalkuilen, kuilen en greppels. Uit twee naast elkaar gelegen kuilen (mogelijk waterkuilen) en een greppel zijn monsters genomen voor palynologisch onderzoek. Het doel van het palynologisch onderzoek is om inzicht te krijgen in de samenstelling van de vegetatie in de omgeving uit de periode van gebruik en in economische activiteiten die in de nabijheid hebben plaatsgevonden. Daarnaast kan aan de hand van het onderzoek mogelijk bepaald worden of de sporen gelijktijdig open lagen.

Bedankt voor uw aanvraag, u ontvangt binnen enkele ogenblikken een e-mail met daarin de downloadlink.

Sluit venster

Download rapport

Vul om dit rapport te downloaden onderstaande gegevens in. U ontvangt direct een link per e-mail om het rapport te downloaden:


Op dit rapport rust nog een embargo, neemt u even contact met ons op?

Contact >